MOTSTUGAN, BRUKSALLÉN 8

Nu kan du hålla nästa firande eller event i en kulturhistorisk miljö. Motstugan är en charmig gammal byggnad från 1720-talet och ligger i den gamla bruksmiljön i Åkers Styckebruk. Ett stenkast bort ligger Åkers Herrgård med den intilliggande engelska parken och närmaste granne är Åkers Bruksarkiv som är inhyst i en gammal masugn från 1795. Motstugan hyrs ut till privatpersoner, företag och föreningar för enstaka tillfällen och används vid bröllop, fester, möten, födelsedagar, högtider, utställningar, konferenser, dop/namngivelse, begravning/minnesstund och föreningsmöten.

Motstugan kan ta emot max 150 personer och uppgår till totalt cirka 277 kvm. Det första skeppet består av cirka 70 kvm. Stora mittskeppet uppgår till cirka 125 kvm och längst in i byggnaden finns ett konferensrum som uppgår till cirka 65 kvm. Entré, pentry och serviceytor uppgår till cirka 20 kvm.

Mälarum kan även erbjuda uthyrning av porslin.

Det finns möjlighet att hyra övernattningsrum i separat byggnad ett stenkast bort. Gröna Stugan erbjuder 4 övernattningsrum med totalt 7 bäddar.